سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بررسی سدان سایزمتوسط کیا اپتیما / K5 مدل 2021

 

سدان سایزمتوسط کیا K5 مدل 2021 به‌عنوان جایگزین اپتیما برای بازار جهانی عرضه خواهد شد و از پیشرانه‌های توربو و سیستم تمام‌چرخ محرک آپشنال بهره خواهد برد.

سدان سایزمتوسط ??کیا اپتیما که پیش‌از‌این در بازارهای جهانی با همین نام شناخته می‌شد، در مدل 2021 برای آمریکا با نام K5 عرضه می‌شود. کیاموتورز رسما به‌نام اپتیما در بازار آمریکا استراحت داد تا گامی به‌سوی الگوی مشترک نام‌گذاری خودروهایش بردارد. خودرو K5 علاوه بر نام جدید و لوگو استفاده‌شده در بازار جهانی، از فناوری‌های جدید کیا نظیر سیستم محرکه‌ی توربو و سیستم تمام‌چرخ محرک و جعبه‌دنده‌ی هشت‌سرعته‌ی دوکلاچه به‌عنوان آپشن بهره می‌برد.

 

ویژگی‌های جدید به کیا K5 مدل 2021 کمک می‌کنند خود را از هیوندای سوناتا متمایز کند و ظاهر تهاجمی‌تری درمقایسه‌با پسرعموی شرکتی پیشرفته‌اش داشته باشد. اینکه تغییرات ایجادشده برای سال 2021 تغییر نام آن را توجیه می‌کند، موضوع بحث‌های زیادی است؛ اما نادیده‌گرفتن به‌روزرسانی‌های کیا K5 سخت به‌نظر می‌رسد.

طراحی بیرونی

ازنظر سبک طراحی، K5 اشتراک‌های بسیار کمی با کیا اپتیما دارد. جلوپنجره‌ی عریض‌تر «تایگرنوز» این برند تجاری به‌صورت عمیق‌تری با چراغ‌های جلو ترکیب می‌شود و ورودی هوای پایینی برجسته در سپر باعث می‌شود جلو خودرو ظاهر بسیار دوست‌داشتنی‌تری داشته باشد. لبه‌ی جلویی کاپوت برای قرارگرفتن در جلوپنجره و تطابق با آن شکل ویژه‌ای گرفته است. این تغییر در شرایطی اعمال می‌شود که هم‌اکنون بسیاری از سدان‌های سایزمتوسط شکاف پنل غیرجذاب بین سپر جلو و کاپوت دارند. چراغ‌های جدید LED روشنایی روز الگوی «ضربان قلب» دارد که در آینده‌ی نزدیک در سایر مدل‌های کیا استفاده می‌شود و کج‌شدگی رو‌به‌جلوی چراغ‌ها ما را به‌یاد میتسوبیشی گالانت مدل سال 1999 می‌اندازد. باتوجه‌به اینکه کیا K5 باید ظاهر طراحی زیبا و جذابی داشته باشد، استفاده از طرح‌های قدیمی جالب اصلا کار بدی نیست.

قسمت جلویی نوک‌تیز خودرو به‌سمت کاپوتی با شیب رو‌به‌بالا حرکت می‌کند و خط شانه‌ی مستحکمی از تغاری چرخ‌های جلو ایجاد می‌شود و مسیر خود را به‌سمت چراغ‌های عقب ادامه می‌دهد. خط برجسته‌ در امتداد رکاب خودرو بسیار جذاب به‌نظر می‌رسد و نوار کروم غیرمعمول اپتیما در امتداد سقف کیا K5 نیز وجود دارد که پروفیل فست‌بک تهاجمی‌تری از گذشته دراختیار آن قرار می‌دهد. پروفیل کلی خودرو عمدتا عاری از سطوح بدنه‌ی بی‌ربط و غیرمعمول است و قسمت جلویی لبه‌دار به سدان سایزمتوسط ??کیا ظاهری کوسه‌مانند می‌دهد که برای مصرف‌کنندگان آگاه به سبک‌های طراحی موضوع ناخوشایندی نیست.

بخش عقبی خودرو باتوجه‌به خطوط تیره LED که در پنل چراغ عقب عرضی ترکیب شده‌اند و دو خروجی هوا در گوشه‌ی سپر  عقب، به‌اندازه جلو آن به‌خوبی طراحی نشده است. بااین‌حال، تریم کرومی سقفی یادشده در زیر و اطراف شیشه‌ی پنجره‌ی عقب پیچیده می‌شود؛ ویژگی‌ای که جسورانه و جذاب به‌نظر می‌رسد. باوجوداین، تعجب نمی‌کنیم ظاهر طراحی فست‌بک باعث بیش‌از‌حد بازشدن درِ صندوق عقب شود. این‌ها فداکاری‌هایی هستند که باید برای حفظ سبک طراحی خودرو انجام شوند.

رینگ‌های آلیاژی 16 و 18 و 19 اینچی به‌عنوان گزینه‌های دردسترس برای این خودرو خواهد بود که احتمالا رینگ 16 اینچی برای مدل پایه‌ی K5 LX اختصاص داده شده است و دو گزینه‌ی بزرگ‌تر در تیپ‌های LXS ،GT-Line ،EX و GT به‌کار برده می‌شوند. رینگ‌های فولادی به‌کلی حذف شده‌اند که این امر ممکن است بر تصمیم برخی خریداران مدل‌های پایه تأثیر بگذارد. این در حالی است که خودروهایی مانند تویوتا کمری LE مدل 2020 یا نیسان آلتیما S رینگ‌های فولادی 16 اینچی در مدل پایه ارائه می‌دهند.

سیستم محرکه

کیا K5 در سال 2021 مجموعه‌ای کامل از پیشرانه‌های توربوشارژ دارد که از پیشرانه پایه 1/6 لیتری چهارسیلندر خطی با 180 اسب‌بخار قدرت و 264 نیوتن‌متر (پیشرانه آپشنال سوناتا) شروع می‌شود. پیشرانه‌ی 1/6T که نیروی خود را به جعبه‌دنده‌ی خودکار هشت‌سرعته منتقل می‌کند، در تمام تیپ‌ها به‌جز GT گزینه‌ی استاندارد است که عملکرد پذیرفتنی، اما نه بسیار هیجان‌انگیز برای تمام تیپ‌های K5 فراهم خواهد کرد.

کسانی که خواهان قدرت بیشتری از سدان‌های سایزمتوسط ??خود هستند، باید صبر کنند تا تیپ GT عرضه شود که با پیشرانه‌ی چهارسیلندر 2/5 لیتری توربوشارژ همراه خواهد بود. پیشرانه‌ی مدل GT با 290 اسب‌بخار قدرت و 422 نیوتن‌متر گشتاور، باتوجه‌به استفاده از جعبه‌دنده‌ی هشت‌سرعته‌ی دوکلاچه درمقایسه‌با مدل‌های ضعیف‌تر خود هیجان رانندگی بیشتری داشته باشد. این جعبه‌دنده‌ی DCT که کیا آن را توسعه داده است، باید بیشتر از سدان‌های سایزمتوسط بازار موجب لذت در رانندگی شود. مهندسان کیا زمان صفر تا 96 کیلومتربرساعت این خودرو را فقط 5/8 ثانیه تخمین می‌زنند که تفاوت چندانی با کیا استینگر GT ندارد.

کیا K5 مدل 2021 اولین سدان محرک جلو کیا نیز خواهد بود که سیستم تمام‌چرخ محرک را دریافت می‌کند. در اواخر سال 2020، این سیستم در تیپ‌های LXS و GT-Line ارائه می‌شود که عملکرد الکتروهیدرولیک و حالت رانندگی مخصوص برف دارد. کیا به استفاده از سیستم چهار‌چرخ محرک در K5 جی‌تی اشاره‌ای نکرده است؛ اما امیدواریم باتوجه‌به قابلیت‌های اسپرت آن، چنین اتفاقی بیفتد. وضعیت مدل هیبریدی کیا K5 نیز همچنان نامشخص است و انتظار می‌رود باتوجه‌به عرضه‌ی مدل هیبریدی سوناتا، این فناوری را در K5 نیز شاهد باشیم.

طراحی داخل کابین

فضای داخل کابین K5 جدید باتوجه‌به استفاده از غربیلک فرمان کف‌تخت در تیپ‌های GT-Line و GT ظاهرا اسپرت به‌نظر می‌رسد. استفاده از اهرم تعویض دنده‌ی معمولی و بزرگ با الهام از اهرم‌های کنترل هواپیما و صفحه‌نمایش سیستم سرگرمی در جلو داشبورد برای طرحی راننده‌محور باعث می‌شود کابین هیجان و انرژی بیشتری داشته باشد. همچنین، این شرکت در داخل کابین امکاناتی غیرمعمول مانند چرم مصنوعی قرمزرنگ، تزیینات متالیک جلاکاری‌شده، دوخت متضاد و تزیینات طرح چوب روی داشبورد (بسته به تیپ خودرو) ارائه می‌دهد. حداقل کیا درمقایسه‌با طرح چوب روی داشبورد و مصنوعی‌بودن‌ آن‌ها صادق است.

 

از دیگر امکانات داخلی می‌توان به سیستم سرگرمی با صفحه‌نمایش لمسی 8 اینچی استاندارد اشاره کرد که نمایشگر 10/3 اینچی نیز به‌عنوان آپشن دارد. اپل‌کارپلی و اندرویداتو بی‌سیم نیز به‌صورت استاندارد عرضه شده‌اند؛ هرچند فقط امکان اتصال سیمی گوشی هوشمند ازطریق نمایشگر بزرگ‌تر فراهم است. مجموعه‌ی ایمنی Kia Drive Wise به‌عنوان گزینه‌ی استاندارد در K5 وجود دارد که از سیستم هشدار برخورد از جلو، ترمز اضطراری خودکار با تشخیص عابرپیاده، دستیار حفظ مسیر حرکت و هشدار توجه راننده بهره می‌برد. امکانات اختیاری دستیار راننده نیز نظارت بر نقطه‌ی کور دید راننده با هشدار برخورد عقب و کروزکنترل انطباقی مبتنی‌بر ناوبری و دستیار رانندگی بین مرکز خطوط را شامل می‌شود.

 

ابعاد

کیا K5 مدل 2021 براساس پلتفرم کاملا جدید N3 ساخته شده است که در سوناتا نیز استفاده می‌شود و درمقایسه‌با نسل قبلی خود طول و عرض بیشتر و ارتفاع کمتری دارد. ابعاد بیرونی به‌طور افزایشی درمقایسه‌با مدل کنونی کیا اپتیما رشد کرده است. به‌عنوان مثال، طولش با حدود 60 میلی‌‌متر افزایش به 4،905 میلی‌متر و عرض آن نیز با 54 میلی‌متر افزایش به 1،859 میلی‌متر رسیده و ارتفاع با حدود 15 میلی‌متر کاهش به 1،445 میلی‌متر کاهش یافته و فاصله‌ی محوری نیز با افزایش حدود 50 میلی‌متری به 2،850 میلی‌متر رسیده است.






تاریخ : یکشنبه 99/4/22 | 5:24 عصر | نویسنده : رضا بابان | نظرات ()

خودروی مفهومی آئودی Q4 ای ترون اسپرت بک رونمایی شد

 

آئودی در راستای تعهد به عرضه خودروهای الکتریکی تا سال 2025، از خودروی مفهومی و برقی Q4 E-Tron اسپرت‌بک رونمایی کرد که احتمالا تا سال آینده به مرحله تولید می‌رسد.

آئودی تعداد زیادی خودروی الکتریکی در راه بازار دارد و این شرکت تا سال 2025 قصد دارد حدود 20 مدل جدید برقی عرضه کند. سال گذشته دیدیم که کراس ‌اور E-Tron به بازار عرضه شد و به همین ترتیب سدان آئودی E-Tron GT نیز به‌زودی وارد بازار خواهد شد. هم‌اکنون خودروساز لوکس آلمانی قصد دارد گزینه برقی دیگری را به سبد رو به رشد محصولات خود اضافه کند: خودرو آئودی Q4 E-Tron اسپرت‌بک.

 

آئودی Q4 ای-ترون اسپرت‌بک فعلا به‌عنوان خودروی مفهومی معرفی شده، اما وقتی در سال 2021 به بازار عرضه شود، هفتمین خودروی الکتریکی به شمار می‌رود که این شرکت تاکنون تولید کرده است.

ظاهر جدید و جسورانه

آئودی Q4 ای-ترون اسپرت‌بک مدلی شاسی‌بلند و مجهز به باتری با نشانه‌هایی از طراحی اسپرت در جلو و عقب است که شباهت بسیاری به مدل مفهومی آئودی Q4 معرفی‌شده در سال گذشته دارد. عناصری مانند سقف شیب‌دار و نیمرخ تیز باعث می‌شود تا Q4 E-Tron اسپرت‌بک به‌صورت «کوپه کراس‌اور» تعریف شود و این خودروی برقی را از نظر طراحی در کلاسی مشابه با خودروهای بنزینی مانند بی ‌ام ‌و X4، مرسدس بنز GLC کوپه و پورشه ماکان قرار دهد. ظاهر ظریف و جدید به Q4 اسپرت‌بک ضریب درگ کلی 0/26 را می‌دهد که 0/01 بهتر از مدل سنتی Q4 E-Tron است. اما به‌راحتی می‌توان Q4 اسپرت‌بک را به‌عنوان بخشی از خانواده E-Tron در هر زمینه دیگری مورد توجه قرار داد.

 

جلوپنجره مصنوعی اسپرت‌بک با برجستگی‌های فلزی شبیه به کراس‌اور معمولی E-Tron و تقریبا یکسان با جلوپنجره جعلی خودروی مفهومی Q4 E-Tron است. چراغ‌های جلوی LED باریک نیز از مدل مفهومی Q4 تقلید می‌کنند، اما انتظار داریم که وقتی مدل تولیدی نهایی وارد بازار شود?، چیزی نزدیک‌تر به چراغ‌های E-Tron داشته باشد. نوار روشنایی LED در عقب نیز تقریبا شبیه اکثر مدل‌های آئودی است.

در داخل، کاک‌پیت مجازی آئودی قرار دارد. صفحه‌نمایش لمسی 12/3 اینچی در قسمت جلو و مرکز داشبورد قرار می‌گیرد و جلوداشبورد دیجیتالی به همان بزرگی نیز در پشت فرمان قرار گرفته است. تمام این فناوری‌ها کاملا با فضای داخل کابین آمیخته می‌شود. آئودی از آبکاری کروم به‌جای رنگ بهره می‌برد و همچنین از مواد بازیافتی روی صندلی‌ها و کف خودرو به‌جای چرم استفاده می‌کند.

 

مسئولان آئودی همچنین می‌گویند که کابین Q4 E-Tron اسپرت‌بک یکی از جادارترین کابین‌ها در این کلاس است. فاصله محوری 2،774 میلی‌متری و پکیج باتری مسطح این خودروی الکتریکی، در مقایسه با برخی از گزینه‌های دیگر، فضای بالای سر و جلوی پاهای سرنشینان را در جلو و عقب افزایش می‌دهد. مانند اکثر خودروهای برقی گروه خودروسازی فولکس‌واگن، آئودی Q4 E-Tron اسپرت‌بک انیز ز پلتفرم برقی ماژولار تطبیق‌پذیر (MEB) استفاده می‌کند.

باتری

آئودی Q4 E-Tron اسپرت‌بک از باتری 82 کیلووات ساعت و دو موتور الکتریکی، یکی در محور جلو و دیگری در عقب بهره می‌برد. موتور الکتریکی قرار گرفته در عقب 201 اسب‌بخار قدرت تولید می‌کند، درحالی‌که موتور قرار گرفته در محور جلو 100 اسب‌بخار تحویل می‌دهد. این سیستم محرکه به E-Tron اسپرت‌بک قدرت مجموع 301 اسب‌بخار می‌دهد و قدرت آن به هر چهار چرخ منتقل می‌شود. آئودی Q4 اسپرت‌بک به لطف موتورهای الکتریکی خود قادر است در زمان 6/3 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتربرساعت برسد و بیشینه سرعت آن نیز به 180 کیلومتربرساعت می‌رسد.






تاریخ : یکشنبه 99/4/22 | 4:59 عصر | نویسنده : رضا بابان | نظرات ()

اولین تصاویر واقعی از کراس‌ اور برقی فولکس واگن I.D 4

 

یکی از محصولات مهم جدید فولکس‌واگن برای تولید در سال 2020، خودرو برقی I.D 4 به‌حساب می‌آید. این کراس‌اور در چین با دو مدل ID 4 X و ID 4 Crozz مشاهده شده است.

کراس‌اور I.D 4 برای فولکس‌واگن بسیار اهمیت دارد. این محصول در کلاس بدنه‌ای ساخته خواهد شد که بسیار پرطرفدار است و درضمن، پیشرانه‌ی تمام‌الکتریکی خواهد داشت. چنین مشخصاتی می‌تواند I.D 4 را به خودوریی ایدئال و بسیار پرفروش در بازار جهانی تبدیل کند. تاریخ رونمایی رسمی این خودرو هنوز مشخص نیست؛ اما حتما قبل از پایان سال 2020 در اروپا و چین و آمریکا عرضه خواهد شد.

براساس قانون دولت چین، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات این کشور (MIIT) قبل از فروش هر خودرو جدید، تصاویر آن ‌را از سازنده درخواست می‌کند. این موضوع در کشورهای مختلف جهان چندان عجیب نیست؛ ولی معمولا تصاویر گرافیکی با جزئیات ناواضح برای MIIT فرستاده می‌شود تا طرح کلی را نشان دهد. حالا تصاویر مربوط به I.D 4 در وب‌سایت رسمی وزارت صنعت چینی منتشر و نمای کلی این ماشین فولکس ‌واگن مشخص شده است.

نکته‌ی جالب در تصاویر I.D 4 وجود دو مدل از این خودرو با پسوندهای X و کراز (Crozz) است. براساس شنیده‌ها، مدل X ازنظر ارتفاع و طول کمی بزرگ‌تر خواهد بود؛ درحالی‌که هر دو نسخه عرض بدنه و فاصله محورهای مشابه با قابلیت حمل پنج سرنشین دارند.

رالف برندستاتر، عضو ارشد تیم عملیاتی فولکس‌واگن، از نصب باتری‌های ولتاژبالا در نزدیکی مرکز ثقل خودرو با هدف بهبود فرمان‌پذیری و تقسیم وزن و تعادل خبر می‌دهد. همچنین، به‌لطف استفاده از پلتفرم MEB فولکس‌واگن، فضای کافی برای سرنشینان همراه‌ با فناوری‌های دیجیتال، مثل مانیتور پنل فرمان و صفحات لمسی و کنترل صوتی فراهم خواهد بود. این پلتفرم ساختاری قابل‌تغییر دارد و برای خودروهای برقی گروه فولکس واگن، شامل I.D 4 و I.D 3 استفاده می‌شود.

احتمالا هر دو مدل I.D 4 پیشرانه‌ی مشابه با قدرت 200 اسب‌بخار و گشتاور 310 نیوتن‌متر با سیستم انتقال نیرو به چرخ‌های عقب دارند که پیش‌تر برای I.D 3 نیز استفاده شد. فولکس‌واگن شعاع حرکتی I.D 4 را با شارژ کامل حدود 500 کیلومتر عنوان می‌کند و درضمن در آینده، نسخه‌ی دو دیفرانسیل آن نیز تولید خواهد شد.






تاریخ : یکشنبه 99/4/22 | 4:49 عصر | نویسنده : رضا بابان | نظرات ()
صفحه اصلی |        
لطفا از دیگر صفحات نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.